Ερωτική ζωή και τρόποι να ακμάζει

ερωτική ζωή

Το σεξ έχει όριο ηλικίας;

Ο χρόνος δεν ξεχωρίζει κανέναν. Όλοι μεγαλώνουμε κάποια στιγμή. Τι κάνουμε όμως με την ερωτική ζωή; Είναι κάτι που φεύγει στο πέρασμα των ετών;
Ο ειδικός είναι εδώ να μας δώσει τις λύσεις για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.
Το σεξ είναι σημαντικό σε κάθε ηλικία για την υγεία. Και η θέληση για συναισθήματα είναι διαχρονική.
Τι πρέπει να έχει κανείς στο νου του , ώστε να χαίρεται το σεξ με το πέρασμα των ετών;

1. Συζήτηση

Με το πέρασμα των χρόνων ένα ζευγάρι μπορεί να χάσει την επικοινωνία.
Είναι λογικό γιατί το κύριο μέλημα τους είναι οι οικογενειακές εκκρεμότητες για τα παιδιά και για δικούς τους εξωτερικούς παράγοντες. Κατανοήστε ότι πρέπει να επικοινωνείτε με το σύντροφό σας. Αφιερώστε χρόνο στο να τονώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Επικοινωνήστε με τον λόγο και τις πράξεις σας. Εξωτερικεύστε τις ανάγκες σας για την κατάσταση που θα θέλατε να βρίσκεστε στο μέλλον, σχεδιάστε και ονειρευτείτε. Μιλήστε και μοιραστείτε τα πάντα μεταξύ σας. Πώς δύο άνθρωποι θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλον αν δεν εκφράσουν τον ερωτισμό και τον ενθουσιασμό τους;

2. Σεξ με υγεία και ασφάλεια.

Πάρτε προφυλάξεις για να προστατευτείτε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όταν έρχεστε σε επαφή με έναν νέο σύντροφο. Όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα θα κινδυνεύετε να κολλήσετε κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

3. Σεξ και υγεία για τον άντρα.

Μην έχουμε την εντύπωση στη σημερινή εποχή πως δεν είναι ανάγκη το σεξ για έναν άνθρωπο, καθώς τα χρόνια περνούν. Ένας άντρας καθώς μεγαλώνει μπορεί να αντιμετωπίσει οργανικά προβλήματα αφού μειώνεται η τεστοστερόνη του και μπορεί να έχει διάφορες αλλαγές στη σεξουαλική του λειτουργία.
Ενδέχεται να επηρεάσει τη σεξουαλική του λειτουργία αλλά και την επιθυμία. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια των ειδικών μπορεί κανονικά να έχει σεξουαλική ζωή.

4. Σεξ και υγεία για τη γυναίκα.

Όμως και για τη γυναίκα αλλάζει όλο αυτό με το πέρασμα των χρόνων καθώς αλλάζει το σώμα της εξαιτίας της εμμηνόπαυσης, έτσι νιώθει λιγότερο επιθυμητή. Πρέπει να καταλάβει πως όλα αυτά αλλάζουν αν φροντίζει την εμφάνισή της και αρχίζει να γυμνάζεται, και τότε θα νιώθει ερωτική. Ίσως χρειαστεί και τη βοήθεια των ειδικών αν νιώσει ότι πέφτει σε κατάθλιψη. Επίσης υπάρχουν διάφορα βοηθητικά τζελ για τη ξηρότητα του κόλπου λόγω της εμμηνόπαυσης, για να απολαμβάνει το σεξ και να μη νιώθει ότι το κάνει αγγαρεία. Είναι σημαντικό να γίνονται όλα αυτά για να νιώθει και πάλι ελκυστική και η ερωτική ζωή της να γίνει και πάλι ενδιαφέρουσα!

5. Προσέχω την υγεία μου.

Αν θεωρούμε τον εαυτό μας ώριμο φροντίζουμε να πηγαίνουμε για τσεκ-απ στο γιατρό, να κάνουμε διατροφή και να ασκούμαστε καθημερινά. Φροντίζουμε πάντα και την ψυχική μας υγεία, καθώς τα χρόνια που περνάνε βλέπουμε μεγάλες αλλαγές στο σώμα μας και στην εξωτερική μας εμφάνιση που ίσως αυτό να μας ρίχνει ψυχολογικά.